Kevesebb a fürdőző a strandokon

facebook megosztás

Harminc százalékkal kevesebb a vendégszám a Kanizsa Uszoda és Strandfürdőben, mint tavaly nyáron, és a környező kistolmácsi szabadstrandra sem érkeznek annyian, mint az előző években. Karácsony Károly, a helyi fürdő igazgatója, valamint Birkás Zoltán, Kistolmács településvezetője szerint is a védettségi igazolvány okozza a csökkenést.

Hiába jó a víz minősége és a hőfoka, mégis csak kevesen jönnek a Kistolmácsi-tóhoz úszni és napozni – árulta el Birkás Zoltán, a település polgármestere. A strandolóik többségét általában a náluk megszálló turisták teszik ki, azonban most sokakat nem fogadhatnak a védettségi igazolás hiányában.

– Kezdenek jönni a vendégek, de egyre kevesebben vannak, ugyanis a vendéglátásba csak azok jönnek, akik ide jönnek fürdeni vagy a szállóvendégek. A szállóvendégeknél viszont nem tudunk olyat fogadni, akinek nincs kártyája. Nagyon sokan szeretnének jönni, de nem tudjuk befogadni azokat, akiknek nincs – nyilatkozta Birkás Zoltán, Kistolmács polgármestere.

Ahogy a képeken is látható: elsősorban a gyerekek és az idősebb korosztály az, akik fürdenek és pihennek a városi strandon. Karácsony Károly ügyvezető elmondta: jóval kevesebben vannak idén a fürdőhelyen, mint ahogy azt az előző éveknek ebben az időszakában megszokták.

  – A kezdeti időkben - június ötödike után - egy csökkentett vendégszámot regisztrálhattunk, csak részlegesen volt nyitva a strand, csak az uszodán keresztül lehetett kijönni. Most viszont az iskola végeztével már a strandi bejáraton is jöhetnek a vendégek. Megérkezett a kánikula is, bizakodóak vagyunk a jövőre nézve. bár a védettségi igazolvány szükségessége az nagyon meglátszik a vendégszámunkon. nagyon reméljük, hogy a közeljövőben pozitív változás lesz – mondta Karácsony Károly, a Kanizsa Uszoda és Strandfürdő ügyvezetője.

Az igazgatótól azt is megtudtuk: naponta többen is érdeklődnek, hogy végre jöhetnek-e védettségi igazolvány nélkül strandolni.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.