Az utcán tartottak bemutatót az Eraklin táncosai

facebook megosztás

Nyílt edzést tartott az Eraklin Táncklub Egyesület tegnap este az Ady utcában. A tagok második alkalommal engedtek betekintést közterületen a próbájukra az érdeklődőknek.

Fesztiváli hangulatot teremtettek a táncosok Nagykanizsa sétálóutcáján. Kicsik és nagyok egyaránt megmutatták a tudásukat a közönségnek. Lekszikov Csaba, az egyesület elnöke szerint fontos, hogy végre kimozdítsa a tanítványait a négy fal közül és ismét nézők előtt szerepeljenek.

– Versenyeink vannak, oda már tudunk menni, de úgy gondoltuk, hogy ez egy nagyon jó lehetőség, hogy kint az utcán táncoljunk. Egy az, hogy szórakoztatni tudjuk a közönséget, kettő, hogy van egy kis visszacsatolás. A srácoknak nagyon jó egy kis taps, nagyon jól esik hosszú idő után közönség előtt táncolni. Mondhatjuk úgy, hogy a táncosnak ez egy jutalomfalat, ha tapsot kap, és a zárt teremben nem kaptak – nyilatkozta Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

A táncospároknak nem csak motiváló a taps, hanem egy fontos visszajelzés a tudásukról is.

– A közönség egyfajta visszajelzés nekünk, hogy a táncunk mennyit fejlődött, vagy esetleg nem fejlődött. Ha tetszik nekik, ez azt jelenti, hogy sokat fejlődtünk, vagy éppen sokat romlottunk, ha annyira nem aktív a közönség – mondta Lekszikov András Zsigmond, az Eraklin Táncklub Egyesület tagja.

A csütörtöki bemutatón az érdeklődők egy kis ízelítőt láthattak a standard és latin táncokból.

– Angol keringő, bécsi keringő, tangó, quickstep, slowfox, ezek a standard táncok. A latin táncokból jive, rumba, csacsacsa, szamba és paso doble – mesélte Czuring Nóra, az Eraklin Táncklub Egyesület tagja.

Az egyesület az embereket a versenytáncokon kívül, a break és a brazil szamba világába is elkalauzolta.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.