A szelektív hulladékgyűjtést ismerhették meg a zalaszentbalázsi gyerekek

facebook megosztás

Előadást tartott Benedek Miklós, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület elnöke, a zalaszentbalázsi általános iskola tanulóinak. A bemutató középpontjában a hulladékgazdálkodás állt. A prezentáció fő célja az volt, hogy a diákok minél fiatalabb korban megismerkedjenek a környezetvédelem legfontosabb lépéseivel.

A környezettudatosságra való nevelést nem lehet elég korán kezdeni – hangsúlyozta Benedek Miklós. A Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület elnöke elmondta, a fenntartható fejlődés, a környezetünk védelme mind nagyon időszerű témák, és lényeges, hogy a gyerekekkel minél többet beszélgessenek erről szüleik, tanáraik.

– Központi téma nagyon sok lehetett volna, de azt kérték direkt, hogy a fenntartható fejlődésnek az egyik meghatározó elemét, a hulladékgazdálkodást és a hulladékokkal kapcsolatos dolgokat foglaljam össze. Ugyanis ez egy alapvetően lényeges és aktuális téma, akár vidéken legyünk, akár városban.  A gyerekek nagyon fogékonyak voltak az anyagra – nyilatkozta Benedek Miklós, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület elnöke.

A kötetlen bemutatón a szakember például arra is rávilágított, hogy a használt elemeket, hol lehet leadni. A gyerekek hasznosnak találták az elhangzott információkat.

– Megpróbálom megmondani anyának, hogy sokkal jobban, szelektíven gyűjtsük a hulladékot – mesélte Póczak Jázmin, a Zalaszentbalázsi Petőfi Sándor Általános Iskola diákja.

Kovács Ildikótól, a szentbalázsi iskola pedagógusától megtudtuk, hogy az intézményben is sokat foglalkoznak a szelektív gyűjtéssel. Azt reméli, ha a gyerekek sokszor hallanak ilyen és ehhez hasonló témákról, akkor azt könnyebben beépítik a mindennapjaikba.  

– Szeretnénk még ugyanígy táborokban részt venni, illetve otthon is próbáljuk a szelektív hulladékgyűjtésre szoktatni a gyerekeket a tanórák keretében – fogalmazott Kovács Ildikó, a Zalaszentbalázsi Petőfi Sándor Általános Iskola tanára.

A beszélgetés után egy rövid totóval tesztelték a gyerekek tudását.  

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.