Nem működik megfelelően a vízelvezető rendszer a Babóchay utcában

facebook megosztás

Nem működik megfelelően a vízelvezető rendszer a Babóchay utcában. Helyi lakosok fordultak szerkesztőségünkhöz a problémával, hogy esős időben az említett kanizsai utca balesetveszélyes. Ahogy arról korábban beszámoltunk: az érintett szakaszon tavaly útfelújításokat végeztek, valamint a víz- és szennyvízvezetékeket is kicserélték a szakemberek.

Az utca nagyon szép lett, de a vízelvezetéssel akadnak problémák – árulta el Osvald Gábor, Babóchay utcai lakos. Mint azt hangsúlyozta: ő maga nem szakértő, de esős időben a rendszer nem működik.

– Ezen az oldalon, a bal oldalon nem volt árok. Volt néhány helyen lefolyó, de azok is most olyan mélyre kerültek, hogy szerintem balesetveszélyes. Ha például valaki előz, ott 30-40 centi mélységben is vannak. A másik oldalon árok volt már régóta. Néhány helyen a kapubejárók alá nem raktak csövet. Azoknál vannak, akik kicsit erősködtek, hogy márpedig legyen bent – mondta Osvald Gábor.

A probléma kapcsán Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője elmondta: valószínűleg az utóbbi időszakban lehullott, extrém mennyiségű csapadék okozhatta a bajt.

– Az elmúlt időszakban extrém mennyiségű csapadék hullott Nagykanizsán, több mint 100 mm csapadék esett pár nap alatt, így a felújított Babóchay utcában sem tudtak a víznyelők megbirkózni ezzel a megnövekedett vízmennyiséggel. A tervező bevonásával vizsgáljuk, hogy milyen megoldási lehetőségek vannak a vízelvezetés javítására, hogy megoldjuk a felmerült problémát – fogalmazott Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

A felújított útszakaszt egyébként tavaly decemberben adták át, a beruházás pedig mintegy 117 millió forintba került.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.