Május 6-ára tervezik a kanizsai mozi nyitását

facebook megosztás

Négymillió beoltott után, várhatóan a jövő héten megnyílhat a mozi Nagykanizsán. Rengeteg új filmmel várják majd a látogatókat, de a rendelet alapján, csak azok mehetnek a termekbe, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Május 6-ára tervezik a kanizsai mozi nyitását. Maresch Dániel, az intézmény vezetője elmondta, hogy tömegre és nagy tumultusra nem számítanak, de bíznak abban, hogy idővel megtöltik majd a termeket a filmrajongók.

– Május második felében már rengeteg film van. Jövő héten egyelőre egy új bemutató van. 16-án már 4-5 új premier, 20-án pedig már 10 új premier van, tehát rengeteg film lesz. Május utolsó két hetére már alig tudunk helyet találni a filmeknek, annyi új filmbemutató várható. Rengeteg film feltorlódott az elmúlt hónapokban, ott álltak dobozban. Most a forgalmazók ezekkel jönnek ki hétről-hétre. Én azért bízom benne, hogy visszatérnek a nézők, mert rengeteg film lesz itt május végétől, május második felétől – fogalmazott Maresch Dániel, a Cinema Nagykanizsa vezetője.

A jelenlegi törvények értelmében – a többi szolgáltatás mellett – a filmszínházat is kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni.

– Ez kötelező lesz a jelenleg hatályos rendelet szerint. Hogy ez meddig lesz érvényes vagy meddig fog tartani, azt nem tudjuk. 18 év felettieknek kell védettségi igazolványt bemutatni majd, amikor jegyet vásárolnak itt a pénztárban. Ha valaki online vásárol jegyet, akkor pedig a jegykezelőnek kell majd megmutatni a védettségi igazolványt. 18 év alattiaknak nem kell védettségi igazolvány, úgyhogy nekik nincs ilyen problémájuk – tette hozzá Maresch Dániel.

Maresch Dániel azt is elárulta, hogy az első héten minden régebbi film kedvezményesen nézhető, és egy filmet teljesen ingyen láthat majd a közönség.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.