Baráth Yvette magánének szakos diákjai a virtuális térben adtak hangversenyt

facebook megosztás

Tarka-rantén koncertet tartott az online térben a Farkas Ferenc-zeneiskola a magánének szakos diákjainak. Az április 17-ei hangversenyre 14 diák, összesen 16 művel készült, melyek között népdal, operett, és musical is szerepelt.

A zeneiskola a növendékeinek minden évben rendez egy hangversenyt, ahol bemutathatják tudásukat. Baráth Yvette magánének-tanár elmondta, semmiképpen sem szerette volna, hogy idén elmaradjon, ezért döntöttek egy karanténkoncert mellett, amit a diákok is nagy örömmel fogadtak.

– Először is a növendékekkel megbeszéltük, hogy mi a feladatuk. Az ő feladatuk az volt, hogy a megkapott zenei kísérletre egy olyan hangfelvételt készítsenek az éneklésükről, amelyen csak az énekhangjuk szól. Ezt már a férjem rakta össze a mi otthonunkban a kísérettel. Így készült a hanganyag része és természetesen ehhez a videó rész is hozzá lett igazítva – mondta el Baráth Yvette, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI magánének-tanára.

Nem véletlenül adták a Tarka-rantén címet az előadásnak, hiszen a produkciók nagyon sokszínűek voltak. A hangversenyen a népdaltól kezdve, az operetten és musicalen át, egészen a slágerek világáig repítette a hallgatóságot a koncert tarkasága.

– Ugyanakkor volt egyfajta üzenete is a koncertnek. Csak annyit mondok, hogy az első népdal, amit egy első osztályos növendék, nyolcadik osztályos kislány énekelt, úgy indult, hogy: béborúla, már elmúla, a nap fényes világa. Aztán a beborulásra jöttek remények, a dalszövegekben szerelem, mint itt a tavasz, és a végén egy közös számban, amelyet mindegyik növendékem felénekelt és a videón mindenki látható, hogy hogyan énekelt. Arról énekeltek, hogy csak értük szép e nagyvilág – tette hozzá Baráth Yvette.

A zeneiskola magántanára hozzátette: több mint egy éve a digitális térben oktatja a növendékeket, de számára is meglepő volt, hogy így is sokat fejlődtek a diákok, amit a mostani koncert is igazolt.  

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.