A többletpontok miatt is érdemes minél előbb nyelvvizsgázni

facebook megosztás

Sokan jelentkeznek az utolsó pillanatban nyelvvizsgára idén a megkérdezett kanizsai nyelviskola tapasztalata alapján. Azoknak a diákoknak, akik tovább tanulnának, július 8-ig kell feltölteniük a nyelvvizsgát igazoló dokumentumot a felvi.hu oldalra ahhoz, hogy ezt a pontszámításnál figyelembe vegyék.

Akik csak most iratkoznak be tanfolyamra, még ők is sokat tehetnek annak érdekében, hogy többletpontokat szerezzenek – árulta el Móric József. Náluk a jelentkezők angol és német nyelvből adhatnak számot a tudásukról. Az iskolavezető Híradónknak azt is elmondta, hogy minden évben vannak olyanok, akik közvetlenül a felvételi előtt próbálnak meg nyelvvizsgát tenni.

Jó magyar szokás szerint mindent az utolsó pillanatra szoktunk hagyni, nálunk egy jelentős számú résztvevő lesz a májusi vizsgákra. Azért a diákok nagy része, mintegy 60-70 százalékuk előre gondolkodik, és már a februári és a márciusi vizsgákra is bejelentkeztek – mondta el Móric József, a Dialóg Nyelviskola vezetője.

A pluszpontokon kívül is érdemes lehet előre gondolkodni, és nem az egyetemi évekre hagyni a nyelvvizsga megszerzését.

– Én anno szintén a diploma miatt csináltam meg az egyetem alatt a nyelvvizsgát. Szerintem azért jobb, ha valaki minél előbb elkezdi, hogy ne az egyetem alatt kelljen még pluszba ezt teljesíteni. Ezen kívül minél több ponttal ajánlatos nekiindulni a jelentkezésnek, a felvételiknek – fogalmazott Ludnik Eszter, a Dialóg Nyelviskola ügyfélszolgálati vezetője.

A kormány döntése értelmében hétfőtől kis létszámú, maximum tízfős csoportokat már a nyelviskolák is fogadhatnak.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.