Felsőház kiharcolva

facebook megosztás

A Dunántúli Vízilabda Bajnokság Gyermek III. korcsoport play-off szakaszának meccseit rendezték Nagykanizsán, házigazdaként a KVSE fiataljai a Soproni VSE, valamint a Kaposvári VK ellen mérkőzhettek.

KVSE – Soproni VSE 11–7 (0-2, 4-1, 2-4, 5-0)

KVSE: Bende Á. (kapus), Kurucz L. 1, Sneff Cs., Zámbó M. 6, Veit M. 4, Kutfej M., Mátyás N., N. Horváth Zs., Bakon Á., Marton B., Pávlicz G., Dömötör B., Szabó S., Szabó Á. Edzők: Molnár Damján, Simonka Ferenc.

- A hazai környezetben rendezett play-off fordulót a soproni csapat ellen nyitottuk meg – kezdte az értékelést a kanizsai edzők közül Molnár Damján. - Három csapat között, körmérkőzéses rendszerben dőlt el, hogy kik kerülhetnek a felső-, illetve középházba. Mivel a bajnokság másik két csoportjából érkeztek a csapatok, így csak az ő meccseikből tudtunk készülni, nem volt közös viszonyítási alap. A soproniak ellen az első negyedben kicsit idegesen kezdtünk, sorra maradtak ki a helyzeteink, ziccereink. Ez meg is bosszulta magát, hiszen kétgólos hátrányban ért véget az első negyed. Csapatunknak volt küzdőszelleme, még 0-3-ról is sikerült felállunk és a nagyszünetre már 4-3-mal mehettünk. A folytatásban is szoros, izgalmas volt a küzdelem. A soproni egyesület vezetése birtokában kezdhette meg az utolsó negyedet, de fáradtságot nem ismerve, gyors játékkal sikerült megfordítanunk az eredményt és a végére magabiztos, sikert könyvelhettünk el. Egy erős ellenfelet sikerült megérdemelten legyőznünk. Sok jó összjáték és egyéni megmozdulások jellemezték játékunkat.

Blamax Kaposvári VK – KVSE 12–12 (63, 2-4, 1-4, 3-1)

KVSE: Bende Á. (kapus), Kurucz L., Sneff Cs., Zámbó M. 4, Veit M. 6, Kutfej M., Mátyás N., N. Horváth Zs. 2, Bakon Á., Marton B., Pávlicz G., Dömötör B., Szabó S., Szabó Á. Edzők: Molnár Damján, Simonka Ferenc.

- Sajnos, a három résztvevős forduló specialitása, hogy két mérkőzést kell egymás után játszani és ez történt a mi esetünkben is – folytatta a kanizsaiak trénere a beszámolót. Egy fárasztó meccs után fél óránk volt pihenni és felkészülni a következő, talán még keményebb összecsapásra. Az előzőhöz hasonlóan kezdtük ezt a meccset is, nehezen rázódtunk bele. Az ellenfél centerének négy góljával a kaposváriak el is húztak. Ekkor már kirajzolódott a taktikájuk, amit szinte csak két játékosuk oldott meg. Nehezen alkalmazkodtunk ehhez a kissé „anti-vízilabda” jellegű, de esetükben nagyon hatékony játékhoz. Roppant nehéz és sok védekezést igénylő játékban egészen a harmadik negyed közepéig kellett várni az eredménybeli felzárkózásunkra (8-8). Fáradtan a kicsit lassabb játék ellenére is sikerült megfordítanunk az állást, és kétgólos előnyt is szereztünk. A csapat kimerülése miatt ez nem tartott ki, de a mérkőzés vége felé mi szereztük az utolsó találatot, amellyel kialakult az igazságos döntetlen. A két mérkőzésen szerzett négy ponttal bebiztosítottuk a felsőházba való jutásunkat, mely mögött sok kemény edzés és remek csapatösszhang áll!

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.