7. danos lett a kanizsai karate-mester

facebook megosztás

Shihan Feszt Norbert nagykanizsai karate mester  7. dan fokozatot kapott a napokban a szerb Budo Jitsu Association Szövetségtől, s az újabb úgymond elismerést Kesic Bogdan 10. danos nagymester adta át.

A kanizsai nagymester szövetségi elöljáróként is több szervezetet vezet, hiszen amellett, hogy a KIME Shotokan Karate Egyesület vezetőedzője, illetve első embere, a magyar IKU (International Karate Union) szövetség elnöke, valamint a Rendvédelmi Kiképzők Szövetségének a zalai elnöke is.


Feszt Norbert immár 32 esztendeje jártas a harcművészetekben, s ezt számos fokozata, elismerései is jelzik

- A shotokan karate gyakorlását még 1989ben kezdtem el Nagykanizsán és rá tíz évre szereztem meg a fekete övet, mellyel 1 danos karatéka lettem – mondta el elöljáróban Feszt Norbert. - 2012-ben alapítottam meg a KIME Shotokan Karate Egyesületet, 2019-ben az IKU kizárólagos magyarországi képviselőjének neveztek ki, s ekkor hozhattam létra a Magyar IKU Karate Szövetséget, tizenegy egyesülettel.

Feszt a Global Karate Federation Hachi-O-Kai Világszövetség 5. dan fokozatát és az úgynevezett World Instruktors engedélyt Soke Takemasa Okuyama 10. danos japán nagymestertől kapta meg, s ezt a Magyar Karate Szakszövetség is elismerte, majd regisztrálta is a dan fokozatot. Sok más elismerés mellett a TEK BM karate versenyének kétszeres országos bronzérmese a sportember és a nemzetközi karate edzőtáborok tető alá hozása egyben azt is jelenti, hogy intenzív sportkapcsolatok alakulhattak ki részéről példának okáért Németország, Románia, illetve Szerbia irányába is.

- Pályafutásom csúcsa, hogy a Budo Jitsu Association Karate Do Dan kollégiuma most 7. dan fokozatot adományozott – tette hozzá Feszt Norbert kanizsai egyesületi, egyben szövetségi elnök.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.