Tavaszra még jobb lehet

facebook megosztás

A női asztalitenisz NB I Észak-nyugati csoportjában is „tömbösítve”, vagyis egy helyszínen, - mégpedig a Tatai AC tornacsarnokában - rendezték meg az őszi fordulókat – a Kanizsa Sörgyár SE II együttesével az induló csapatok között.

 A mezőny az idei szezonban – a területi felosztás miatt is - talán foghíjasabb, de így is nagy csatákat hozott és vélhetően fog még hozni a nagykanizsaiak számára.


A kanizsai női asztaliteniszezők kettes számú csapata is szépen szerepel, bizakodva várhatják a tavaszi NB I-es folytatást 

- Mivel vannak olyan játékosaink, mint Mátrai Alexandra és Turner Andrea, akik kevesebb meccset játszottak eddig az Extraligában, ők szerepelhetnek még az NB Iben is – fogalmazott a csapatvezető Jakabfi Imre. – Velük kiegészülve a fiatalok, mint például Orbán Flóra, Németh Letícia, vagy Kovács Melánia kaptak szerepet a rutinos Újházi Csilla mellett. Összességében egyébként kimondottan erős csoportban szerepelünk, mivel ellenlábasaink soraiban nem kevés – korábbi - extraligás játékos asztaliteniszezik.

Eredmények: Szombathelyi AK – Kanizsa Sörgyár Sportegyesület II 5:5. Kanizsai győztesek: Turner Andrea 3, Mátrai Alexandra 2. Tatai AC – KSSE II 5:5. Kgy: Mátrai 3, Újházi Csilla 1, Orbán Flóra 1. Ajkai Asztalitenisz SE – KSSE II 4:6. Kgy: Turner 2, Mátrai 2, Újházi 1 és a Mátrai-Turner páros. Club Aréna Győr BMDSE – KSSE II 8:2. Kgy: Turner Andrea 2.

- A hiányzók ellenére a csapat a vártnál jobban szerepelt és jelenleg a harmadik helyen áll, egy ponttal lemaradva a Szombathelytől – folytatta Jakabfi. – Tavasszal Kovács Melániával kiegészülve úgy érzem, megszerezhető lesz a második helyezés. A csapat húzóemberei Turner és Mátrai, mindketten hét meccset nyertek a kilencből. Újházi hosszú idő után térve vissza két meccsen is győzelmet szerzett, ami döntetlent és csapatgyőzelmet is jelentett. Jól játszott Orbán is, kicsit több önbizalommal idővel ő szintén húzóember lehet. Németh a Győr ellen kapott lehetőséget, ahol jól helytállt.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.