Adománygyűjtés Izabelnek

facebook megosztás


(Kép: KanizsaTV)

A matematika a kedvenc tantárgya a Miklósfai Általános Iskola 2. osztályába járó Cortes-Bakos Izabelnek. A 8 éves nagylány szeret tornázni, lovagolni, úszni és balettozni is, de leginkább sétálni szeretne. Az álom megvalósítására egy alapítványon keresztül támogatókat keres a család.

Igazi életvidám cserfes nagylány Iza, aki jelenleg segédeszközzel sétál.

- Egy roboton sétálok.  Belekötnek egy nagy robotba? Igen. És jó dolog ez? Igen - mesélte Cortes- Bakos Izabel.


Legfőképp sétálni szeretne (Kép: KanizsaTV)

Izát hat hónapos korában diagnosztizálták Pompe-kórral, amely egy rendkívül ritka glikogén tárolási betegség egy anyagcserezavar, amely főként az izomszövetet és az idegsejteket érinti. Iza hetente kap enzimpótló infúziót, valamint az Együtt a Kisangyalokkal Mozgáskorlátozott gyermekeket támogató Alapítvány segítségével nyáron találtak rá a robotterápiás fejlesztési lehetőségre.

- Egy futószalagon sétál az Izabel egy robot segítségével. Próbálnak azzal játszani, hogy mennyit csinál az Iza és mennyit a robot. Amikor legelőször kipróbálta, akkor a robot csinált 70%-ot az Izabel 30-at, most ez fordítva megy már. A testsúlyával is kísérleteznek, hogy mennyire engedik rá a szalagra. Ebben is egyre jobbak az eredmények. A távoli cél, hogy ő sétáljon, egyedül, ha segédeszközzel akkor azzal, ha egyedül akkor még jobb lenne, de ehhez hosszú távú terápiát kellene végig csinálni - mondta Bakos Ildikó.

Számos terápiás lehetőséget kipróbáltak, sok tornán túl van már Iza. Az anyuka most úgy érzi megtalálták azt a lehetőséget, amely Izabelnek segíteni tudna. A heti négy órában végzett robotterápia egy éven keresztül mintegy 3 millió forintba kerülne, Izának pedig legalább három év terápiára lenne szüksége. Az alapítványon keresztül ezt az összeget szeretné összegyűjteni a család. A barátok, ismerősök, támogatók eddig több mint 800 ezer forintot  adakoztak a kis Iza talpra állításáért.

 

K.V.A.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.