30 milliárd forintból újulnak meg az Erzsébet-táborok

facebook megosztás

30 milliárd forintból újulnak meg az Erzsébet-táborok. A pénteki zánkai sajtóbejáráson kiderült, hogy zajlanak már a felújítási folyamatok Zánkán, Fonyódligeten és Erdélyben is. A szervezők járványügyi készültség miatt idén a bentalvós helyett napközis táborokat hirdettek meg.

A zánkai tábor összképe az 50 évvel ezelőtti állapotokat mutatta, így indokolt volt már a felújítás. Fonyódligeten is elindultak a munkálatok, ott a klasszikus erdei sátortábor-hangulatot szeretnének létrehozni modern körülmények közt. 2017 márciusában született egy kormány döntés, ennek köszönhetően 26 milliárd forintot kapott az alapítvány, majd később több mint 4 milliárd forintot a fonyódi tábor felújítására, összesen több mint 30 milliárd forint áll rendelkezésünkre, hogy a táborhelyeket felújítsuk. Több típusú táborhelyünk van, én úgy szoktam fogalmazni, hogy az a célunk, hogy az Erzsébet-táborok mindenhol ugyanazt a tartalmi minőséget nyújtsák, de különböző formai megjelenésben – nyilatkozta Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke. 


Megújulnak az Erzsébet-táborok

Jó hír a szülők számára, hogy idén az Erzsébet-táborokban tavalyhoz képest mintegy 20 ezerrel több gyereknek biztosítanak majd tartalmas kikapcsolódást különböző foglalkozásokkal, kirándulásokkal, valamint napi négyszeri étkezéssel. – Ezért hirdettük meg idén a napközis Erzsébet-táborokat. A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre, illetve a járványügyi készültségre tekintettel. Az a jó hírem, hogy a tegnap esti időpontig közel 80 ezren jelentkeztek ezekbe a táborokba – hangsúlyozta Novák Katalin ifjúságügyért felelős államtitkár.

A jelenlegi tervek szerint jövő nyárra mindhárom tábort megnyitják a szervezők, azokban hetente több mint 4500 gyereket tudnak majd fogadni, így a nyári szünidő tizenegy hete alatt csaknem ötvenezren vehetnek részt az ottalvós táborokban.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.