Enyhítették a járvány miatti korlátozásokat

facebook megosztás

A megkérdezett kanizsaiak többsége örül a kormány enyhítésnek, de akadtak olyanok is, akik tartanak a hirtelen engedményektől. Stábunk tapasztalata szerint a Csónakázó-tó környékét és a város más népszerű kirándulóhelyeit sem lepték el a látogatók a hosszú hétvégén.

Nem volt tömeg a hétvégén a Csónakázó-tónál, ugyanakkor a megkérdezettek közül sokan nagyon várták már, hogy a kormány enyhítsen a kijárási korlátozás szabályain. 

– Nagyon örülünk neki, mert a testvéremmel minden nap ki szoktunk ide járni edzeni és futni. Hétvégén ki szoktunk jönni a családdal, gyerkőcökkel sétálunk az erdőben, körbe szoktuk biciklizzük a tavat. Piknikezünk, ha úgy van. Nagyon örülünk – mondta el Domján János.

Kedveznek az enyhítések a horgászoknak is, bár a polgármesteri rendelet értelmében az éves területi jeggyel rendelkező horgászok autóval is kimehettek a hétvégén a Csó-tóhoz.

– Két naponta, három naponta így is kijövök, mert mit csináljak otthon. Itt legalább jó levegő van. Azért máskor többet kijárok. Van, amikor egy héten ötször is kijövök, úgyhogy attól függ mennyi időm van. Időm van végül is, csak az időjárás, ami lényeges. Most jó idő van. Most nagyon jó idő van. Kicsit fúj a szél, az úszó nehéz, de lehet horgászni – fogalmazott Szemlics János.

A belvárosban sem volt nagy a nyüzsgés, de voltak, akik elsétáltak egy fagyiért vagy jártak egyet a levegőn, hogy ne csak a négy fal között töltsék a hosszú hétvégét.

– A kijárási korlátozás feloldásának azért örülünk a család miatt, mert ugye két kisgyerekkel a lakásban azért nem olyan egyszerű az élet. Igazából egyik oldalról örülünk a másik oldalról meg félünk azért egy picit, hogy nehogy ez a vírus tényleg tovább terjedjen, úgyhogy nem tudjuk még igazából eldönteni – mondta el Anda Tamás.

A megkérdezettek többsége a teraszos vendéglátóhelyek nyitásának hírét is örömmel fogadta, ugyanakkor szerintük a félelem még sok emberben él a vírussal kapcsolatban, így előfordulhat, hogy nem lesz nagy forgalma az érintett kávézóknak, éttermeknek. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.