Mintegy 500 mérkőzés után zárult a Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság

facebook megosztás

A tornán idén 45 csapat vett részt. A nevezettek a napokban megkapták a hozzájárulási támogatást a Vasemberházban, majd a dobogós gárdák képviselői egy ünnepi vacsorán vehettek részt.  

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere adta át a dobogósoknak járó kupát a Honvéd Kaszinóban. A 45 felettiek bajnokságát magabiztosan nyerte az egyik legpatinásabb kanizsai kispályás csapat, a Tip-Top. – A bajnokság elején voltak problémáink, de a bajnokság közben is sikerült igazolnunk olyan volt NB-s játékost, mint a Vidóczy József, aki ugyan nem is kanizsai, de 150 kilométert utazik a haveri társaságért és a régi csapatért. Vele nagyon sokat erősödtünk, s még egy igazolást is végre tudtunk hajtani idén. Ő Gyulai Csabi, aki szintén a Nagykanizsai Olajbányász nagypályás csapatában játszott az NB II-ben. S ezzel a két emberrel megerősödtünk úgy, hogy zökkenőmentesen be tudtuk húzni a bajnokságot – mondta Kotnyek István, a Tip-Top U45 vezetője.


A 45 felettiek bajnokságát idén a Tip-Top nyerte

Idén volt némi változtatás a bajnokságban az elmúlt évekhez képest, de a megmérettetés sikere töretlen a környékbeli focisták között. – A bajnokság annyiban újszerű volt ebben az évben, hogy a szenior csapatok egyfordulós bajnokságot játszottak elsőként, majd két osztályban folytatták tovább a küzdelmeket. Gyakorlatilag hétfőtől péntekig voltak játéknapok, több mint 500 mérkőzést játszottak a csapatok – említette Kápolnás Zoltán fő szervező.

A 37 év felettiek kategóriájában a ZNET-PUNCS Fagyizó csapatának nem sikerült a címvédés, a bajnoki címet a MU-VILL Nagykanizsa szerezte meg. Érdekesség, hogy a városi bajnokság első osztályában új bajnokot avattak, hiszen a veretlen szezont produkáló Metaxa Kanizsa végzett az élen, megelőzve a Fix Bombát és a Dunántúli Postás SE-t.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.