Kisteherautónyi adomány érkezett a pszichiátriai osztályra

facebook megosztás

Kisteherautónyi adományt kapott a Kanizsai Dorottya Kórház pszichiátriai osztálya. A dobozok sok más mellett ágy- és ruhaneműt, textíliát, kötszereket és különféle inkontinencia termékeket tartalmaztak. A gondozottak mindennapos ellátásában nagy segítséget jelentő felajánlás egy vásárosdombói intézményből érkezett.

Teljesen megtelt a rakodótere annak a kisteherautónak, amelyik a baranyai Vásárosdombóról szállította az adományokat a kanizsai kórházba. A pszichiátriai osztály dolgozói örültek a példátlan mennyiségű, és a mindennapi munkájukat nagyban megkönnyítő felajánlásnak, különösen a több száz ágyneműnek és hálóruhának.

– Nagy szükségünk van rá, mert fokozott ápolást igénylő betegek vannak itt, akik alatt naponta többször is kell ágynemű cserélni. De szociálisan hátrányos helyzetű betegeink is vannak, akik nem tudnak magukkal pizsamát, hálóinget behozni, így nekünk kell azt megoldani, hogy át lehessen őket öltöztetni – mondta el kérdésünkre Boros Károlyné osztályvezető ápoló.


Schäffer Zsuzsanna igazgató (balra) és Boros Károlyné, a kanizsai kórház osztályvezető ápolója a már bedobozolt adományokkal (Fotó: Boros Károlyné)

A dobozok sok más mellett még kötszereket, tápszereket, inhalátort, poharat, tányért és inkontinencia termékeket tartalmaztak. Ezeket mind a Skóciai Szent Margit Gondozóotthon ajándékozta oda. A több mint hat évtizedes múltra visszatekintő, és ma már a pécsi egyházmegye fenntartása alá tartozó intézményben száz idős embernek nyújtanak bentlakásos ellátást.

– Mivel egyházi fenntartású intézmény vagyunk, szem előtt tartjuk, hogy adni és kapni egyformán nagyon jó, az embert nagyon jó érzéssel tölti el, ha adhat. Nem először fordult elő ez, ugyanis a közelben működnek hajléktalanok ellátásával foglalkozó intézmények és karitász csoportok. Amikor van feleslegessé vált ruhafélénk, oda szoktuk elvinni – tudtuk meg Schäffer Zsuzsanna igazgatótól.

A vásárosdombói intézmény raktárában még mindig maradt feleslegessé vált textília, amelyet szintén a kanizsai kórháznak szánnak. Az újabb adomány a tervek szerint decemberben érkezik.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.