Ismét a dallamoké volt az éjszaka a BLG-ben

facebook megosztás

Énekkel és diákzsivajjal teltek meg a folyosók a BLG-ben pénteken. A vegyeskar minden évben átalakul, hiszen a ballagók távoznak, ám a gólyák érkezésével feltöltődnek a Virág Benedek Kórus sorai.

Idén, mintegy 15-20 fiatal csatlakozott az énekkarhoz, akik ilyenkor válnak a csapat teljesértékű tagjává.

– Nagyon jó a hangulat, ugye már negyedik éve vagyok itt, szóval egy Helikonon már részt vettem, ahol a csapat már összekovácsolódott. A Dallamok éjszakáján negyedik éve veszek részt. Martin nagyon jó programokat szokott szervezni, ő itt a fő szervezője az egésznek, most segítőként veszek részt az éjszakán – mondta Szép Adrián, a kórus tagja.

A mintegy 40 fős kórusba 15 fiatal érkezett idén, akik a játékos csoportfeladatoknak és a közös próbáknak köszönhetően gyorsan csapattagokká válnak. 

– Most ezen az egész estén, amit hetedik alkalommal rendezünk az idén meg, sok próbánk lesz, a Queen Bicycle Race című számának egy kórusra és zongorára készült átiratát fogjuk megtanulni. Lesznek csapatversenyek, játékos feladatok, a kórustagokat csapatokba osztottuk be, úgy, hogy minden csapatban legyen új és régi tag is – részletezte Gölles Martin, a Virág Benedek Kórus másodkarnagya. 

Az iskolában éjszakázó diákokat meglátogatta az intézmény volt igazgatója, Balogh László is. A polgármester elmondta, hogy a kórus a gimnáziumon belül is egy különösen erős, összetartó közösség. 

– A Batthyány-gimnázium talán legerősebb csapata a Virág Benedek Kórus. Ezért fontos az iskola számára, de minden erős közösség fontos a város számára is. Ha ilyen jó rendezvények is vannak hozzá, akkor ez a közösségi érzés még fokozódik is – tette hozzá a polgármester. 

2020 helikoni év lesz, a verseny pedig fontos megmérettetés a Virág Benedek Kórusnak. Az énekkar a hagyományos programok mellett szorgosan készül az adventi buszos éneklésre is.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.