Kanizsán is sikeres a Boldogasszony csipkéje

facebook megosztás

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 13. alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt,  amelynek győztese idén Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása lett. A szakemberek szerint a gyümölcsös, könnyű íz és a sütemény minden rétegében megtalálható málna igazi közönségkedvencé teheti a győztes alkotást. Az ország tortáját kanizsai cukrászdákban is megkóstolhatják az édesszájúak.  



A győztes torta minden rétegében megtalálható a málna

Az én szakmai és privát véleményem is az, hogy megérdemelten nyert ez a torta. Régóta nem választottak már ennyire gyümölcsös tortát, s talán ezért is nyerhetett idén egy ilyen. Nem egy nehéz, olajos magvas, diós tortáról beszélünk, hanem egy igazi könnyű, kicsit citromos, málnás, savanykás ízű tortáról. Szinte minden rétegében megtalálható a málna, a tésztája egy málnás felvert, amin egy málnás, roppanós, ropogós réteg van, amiben liofilizált málna és hántolt ostya van. Aztán minden egyes tésztaréteget málnás áztatóval kell megkenni - vélekedett Szirmai Judit, a Szilágyi Cukrászda ügyvezetője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.