Gasztronómiai és kulturális programok is várták az érdeklődőket a kisrécsei falunapon

facebook megosztás

A rendezvényen a település múltját bemutató tárlatot nyitottak meg, majd elismeréseket adtak át. A falunapot zenés fellépők műsora zárta.

Majd féltucat bogrács alatt lobogott a tűz szombaton Kisrécsén. De nemcsak a főzőversenyre, hanem a délutáni programokra is sokan érkeztek. Az is örömteli, hogy a mai nap folyamán, ha jól számolom, négy olyan rendezvény van Nagykanizsán és környékén, amely kimondottan a helyi közösségeknek az összejövetelére, szórakoztatására ad lehetőséget. Ez a négy rendezvény négy falunapot jelent. Így nemcsak Kisrécsén, hanem szinte minden településen nagyon fontosnak tartják azt, hogy közösségi rendezvényekkel, különböző ünnepségekkel, ünnepélyekkel összehozzák az embereket - fogalmazott Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.


A település múltját bemutató tárlatot is megnyitották a kisrécsei falunapon

A település könyvtárában a falu múltját bemutató fotó- és festménykiállítás nyílt, valamint a Kisrécséért Díszokleveleket is átadták. – A gyökereinkből táplálkozunk, onnan indulunk. S ahogy elnéztük ezeket az 1964-es, ’65-ös felvételeket, ezekből a házakból már egy sem áll. Az emberek, akik a képeken szerepelnek, már nem élnek. Az ő emléküknek is szenteltük a kiállítás egyik részét, a másik pedig azokból a festményekből áll, amiket Kisrécse ihletett - mondta Tóth Lucia Krisztina, Kisrécse polgármestere.

A megnyitó után különböző zenés, táncos produkciók szórakoztatták a kisrécseieket.  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.