Csütörtökön sanyargató embercsempészek, 30 centis késsel önbíráskodó és egy térdprotézises nőt bántalmazó megy a bíróságra

facebook megosztás

R. N. és bűntársait a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével, T. B. –t a térdprotézises élettársa bántalmazásával, míg P. L. I. –t egy 30 centis késsel elkövetett önbíráskodás bűntettével vádolják.

Sanyargató embercsempészeket visznek holnap a Zalaegerszegi Törvényszék elé

Csütörtökön, a Zalaegerszegi Törvényszéken folytatódik egy emberek csempészésével „foglalkozó” banda büntetőpere: ismét a bíróság elé kényszerül állni R. N. és társai, akiket a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolt meg a Zala Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint R. N. és bűntársai 2016 márciusától kezdve szállítottak gépkocsival, Magyarországon tartózkodó migránsokat az Európai Unióba, akiket Budapestről és a bicskei menekülttáborból „közvetítettek” hozzájuk.A vádlottak 2016. március és 2016. május között, több mint 100 fő migráns külföldre szállítását bonyolították le, fejenként 150-300 euróért. A gépkocsi raktere sem ülőhelyekkel, sem ablakokkal nem rendelkezett. Az embercsempész galeri bűnösségéről és büntetéséről dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa fog majd dönteni: holnap tanúk kihallgatása várható.

Ütötte, rugdosta a nehezen mozgó, térdprotézissel rendelkező élettársát T. B.

Testi sértés bűntettével vádolják a megyeszékhelyi T. B. –t, aki súlyosan bántalmazta élettársát. A férfi holnap megy az elsőfokú, nyilvános előkészítő ülésére a Zalaegerszegi Járásbíróságra, ahol a vádlotti kihallgatása várható. Bűnösségéről és büntetéséről dr. Gaider Bálint bíró fog majd dönteni.

Az ügyészi vád szerint T. B. Zalaegerszegen élt élettársával, a büntetőügy sértettjével. 2018. november 24-én este egy sörözőben italoztak, majd a nő 21 órakor hazament és lefeküdt aludni.

A férfi, erősen ittas állapotban, 21:30-kor ért haza és dörömbölni kezdett a lakás ajtaján. Erre a sértett is felébredt, és, mivel a vádlottnak nem sikerült bejutnia a lakásba, így végül beengedte. Ahogy a férfi belépett, dühében rögtön meglökte a térdprotézisei miatt nehezen mozgó nőt, aki ettől hanyatt eset. A földre került sértettet a férfi tovább ütötte, rugdosta, végül – mint aki jól végezte dolgát – bement a hálószobába és lefeküdt aludni.A bántalmazás következtében a nő több bordája eltörött, amely sérülések 8 napon túl gyógyultak.

Harminc centis késsel a kezében fenyegetett meg csonkolással egy nőt az egerszegi önbíráskodó

Harminc centis késsel a kezében fenyegetett meg csonkolással egy nőt az az egerszegi önbíráskodó, aki így akarta visszaszerezni értékeit a vélt tolvajtól. A 60 éves férfi, P. L. I. az értékeit nem, csak egy vádiratot kapott meggondolatlan tettéért a Zalaegerszegi Járási Ügyészségtől. Holnap kezdődik elszámoltatása a megyeszékhely járásbíróságán: pálcát törni bűnös tette felett dr. Gaider Bálint büntetőbíró fog majd.

A 60 éves, zalaegerszegi férfi terhelt 2018. október 28. napján, már a délelőtti óráktól kezdve italozott a megyeszékhely Gyógygödör nevű kocsmájában, ahol ott tartózkodott és szintén italozott egy nő – a későbbi sértett – is. Az italozástól P. L. I. kevésbé, míg a sértett erősen ittas állapotba került. A kora délutáni órákban a férfi és a női sértett – pontosan nem meghatározható célból – felmentek a terhelt zalaegerszegi lakásába. A lakásban a nő kompótot készített, mosogatott és elment WC-re, ezen idő alatt pedig a terhelt, a sértett kérésére – a nőt a lakásban egyedül hagyva – elment cigarettát vásárolni.

Amikor P. L. I. a lakásba visszatért, keresni kezdte a mobiltelefonját és a pénztárcáját, azonban ezeket nem találta, a sértett pedig a keresés közben elhagyta a lakást. Mivel más személy nem tartózkodott a lakásban, a terhelt úgy gondolta, hogy csak a nő vihette el a telefonját és a pénztárcáját.

Ezért P. L. I. magához vett, majd a ruházatába rejtett egy 28,5 centiméter pengehosszúságú kést és a sértett után ment, hogy számon kérje és visszaszerezze tőle az értékeit. A férfi 15:00 óra körüli időben ért vissza a Gyógygödör kocsmához, ahol rögtön számon is kérte a sértettet, azonban, elsősorban ittasságuk miatt nem jutottak dűlőre.

Ezt követően a sértett kiment a kocsma elé és leült egy padra. A férfi néhány perc múlva utánament, majd odalépett hozzá, és elővette a ruházatából a kést. Azt derékmagasságba felemelte és közölte a sértettel: ha nem adja vissza a pénztárcáját és a telefonját, levágja a kezét. P. L. I. cselekményét észlelték ismerőseik, akik felszólították a férfit, hogy hagyja abba a cselekményét és tegye el a kést. A terhelt ezt meg is tette: a kardigánja alá visszarakta a kést és leült a padra a sértett mellé. Az időközben riasztott, és kiérkező rendőrök a padon ülő férfivel szemben intézkedtek, majd tőle a kést elvették.

Mindezek miatt önbíráskodás bűntettéért emelt vádat a 60 esztendős terhelttel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség. Érdekes „adalék” a bűnügyhöz, hogy P. L. I. telefonját még aznap – tehát a bűncselekmény elkövetésének napján –,egy ismeretlen személy bedobta a lakása ajtaján lévő levélbedobó nyíláson.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.