Projektzárót tartott a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ

facebook megosztás

Magvetőnek hívta a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója azokat, akik részt vettek az intézmény júliusig tartó projektjében. A csaknem 36 millió forint értékben támogatott program célja az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység fejlesztése volt. Az „Összefogással a mindennapokban – segíts, hogy segíthessünk” pályázat zárókonferenciáját ma tartották a HSMK-ban.

A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ az Emberi Erőforrások Minisztériumától nyert támogatást egyéni, csoportos és közösségi segítő tevékenységekre, gyermek- és ifjúságvédelmi feladatok ellátására, valamint gyermekvédelmi tevékenységek koordinálására. A programok a közösség és az elfogadás fontosságára hívták fel a résztvevő tanárok, gyerekek és szülők figyelmét.


Cseresnyés Péter szerint az életben való boldoguláshoz mindenkinek szüksége van egy közösségre, egy támogató közegre

– Egy ember önmagában kevés ahhoz, hogy egyik lépcsőfokról a másikra haladva sikeres legyen. Ahhoz kell egy közösség, egy támogató közeg. Ha a tolerancia, a másik elfogadása nincs meg a közösségben, akkor nem lesz sikeres – mutatott rá Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

A pályázat benyújtása előtt a család- és gyermekjóléti központ együttműködési megállapodást kötött a Nagykanizsai Tankerületi Központtal és több oktatási-nevelési intézménnyel. Az érzékenyítő programok közt szerepelt sok más mellett egyéni tanácsadás, konfliktuskezelési gyakorlat, kutyás terápia, de a résztvevők jártak a budapesti Láthatatlan kiállításon és Zalaszabarban is.


A projekt részleteit dr. Kaszás Gizella ismertette

– Azt gondolom, mi magvetők voltunk és vagyunk. Elszórtuk azokat a magokat, amik majd kihajtanak, és ezek a fiatal tanulók, s ugyanakkor a szakemberek is picit másfajta szemléletben közelítik meg a másikhoz való viszonyulást – fogalmazott dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

A mintaprogram zárókonferenciájára dr. Zacher Gábor toxikológust is meghívták, aki a szenvedélybetegség kialakulásának hátteréről és gyakorlati kezelésének lehetőségeiről tartott előadást.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.