Hajók, pipák, faragott képek címmel nyílt kiállítás a HSMK-ban

facebook megosztás

Az „Én hobbim” sorozat legújabb tárlata a január elején elhunyt Zalavári Lászlónak állít emléket. Zalavári László 1938-ban született Miklósfán. Az általános iskola befejezése után őt és családját az Alföldre telepítették ki – az ott töltött idő pedig meghatározta életét. Később visszatérhettek Nagykanizsára, ahol vasutasként dolgozott egészen nyugdíjba vonulásáig. Első favitorlását kisunokájának építette, amit olyan híres vitorlás hajók makettjei követtek, mint a Golden Hind, az Ariel vagy a Festeticsek Phoenix gályája. Az angol királyi hadihajót, a Bounty-t betegsége miatt már nem tudta befejezni. A tárlaton 44 darabos pipagyűjteményét és néhány faragott képét is kiállították. Zalavári László 81 éves volt.



Az „Én hobbim” sorozat legújabb tárlata a január elején elhunyt Zalavári Lászlónak állít emléket (Fotó: Bakonyi Erzsébet)

– A mai napon nyílik Zalavári László Hajók, pipák, faragott képek című kiállítása. Sajnos, szombaton elhunyt László. Most egy emlékkiállításra kerül sor a gyűjteményéből, amit ő maga készített. Vitorlás hajókat épített, valamint gyűjtötte a pipákat, és mivel ügyes kezű volt, néhány faragott képet is készített. Az intézmény előcsarnokában január 31-ig megtekinthető ez a kiállítás. Akik ismerték és szerették, remélem, hogy eljönnek és megnézik ezt a kiállítást – Horváthné Gelencsér Edit, a HSMK intézményegység-vezetője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.