Legjobbak a jók között – átadták a zalai Prima Díjakat

facebook megosztás

Prima-díjas lett Lubics Szilvia, a Thúry Vitézlő Oskola közössége pedig különdíjat kapott a Zala Megyei Területi Prima Díj gálaestjén. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete 13. alkalommal ismerte el a megye kiválóságait, de a hagyományokhoz híven jutalmazták az év legjobb vállalkozásait is.

A rendezvénynek idén Nagykanizsa adott otthont. A zalai Prima-jelölteket és a megjelenteket Dénes Sándor köszöntötte. A polgármester azt mondta, csak akkor tudunk lépést tartani a rohanó világgal, ha valóban támogató környezetet, együtt gondolkodó és értékazonos alapon élő szellemiséget teremtünk Magyarországon, a megyékben és minden településen. A Prima Díj ennek a nemes célnak és törekvésnek ad formát, a díjazottak személyében pedig tartalmat.

– A Prima Díj rangját a hitelessége mellett ez emeli magasra. A díjazottak immáron kimondva is a legjobbakká válnak a jók között. És ez a világ előtt kimondás, a közösségeink előtt való kinyilvánítás nélkülözhetetlen és fontos, mert nagy szükségünk van a hiteles és megingathatatlan példákra – emelte ki Dénes Sándor.

Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő arról beszélt, a mai társadalom egyik pillére a gazdaság – azoknak a vállalkozóknak a személyében, akik a társadalom működtetésének anyagi feltételeit megteremtik, a másik pillér pedig a magyar kultúra, amely az identitásunk alapja.

– A vállalkozóknál a nagy teljesítményeket forintokban mérik, egy jó vállalkozás sok nyereséget termel. A kultúra területén azonban máshogy kell értékelni, s ez az értékelés ma este megtörténik Zala megyében. Megköszönjük a szakmai, az emberi és erkölcsi teljesítményt, de a köszönet mellett talán az a legfontosabb, hogy ez a kis zalai közösség példaként emeli fel a jelölteket és a díjazottakat – hangsúlyozta Cseresnyés Péter.


Az év legjobb zalai vállalkozásainak képviselői (Fotó: Gergely Szilárd)

A gálaesten a hagyományokhoz híven díjazták az év legjobb vállalkozásait. Nyolc kategóriában adtak át elismerést, majd bemutatták a zalai Prima Díj tíz jelöltjét, akik az élet különböző területein tevékenykednek.

A fődíjat – a kiválóságot jelképező Kincsem szobrot és a vele járó pénzjutalmat – a közönségdíjat is elnyert dr. Rashed Aref, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészetének főorvosa, a Lovásziban alkotó Károlyfi Zsófia festőművész, író és grafikus, valamint a nagykanizsai Lubics Szilvia ultrafutó kapta.


Cseresnyés Péter miniszterhelyettes gratulál a Prima-díjas Lubics Szilviának
(Fotó: Gergely Szilárd)

– Nagyon büszke vagyok rá, önmagában már a jelölésre is az voltam – mesélte a díjátadó után a sportoló. – Amikor az ember elismerést kap, érzi, hogy amit csinál, az mások számára példa lehet. Nekem ez most egy plusz ösztönzést jelent a további céljaim megvalósításához – tette hozzá.

A rendezvényen különdíjat kapott a Thúry Vitézlő Oskola.

– Nagyon örülök, mert mi még nem kaptunk díjat sehonnan. Dicséretet, szeretetet, biztatást igen, s ezek szintén nagyon fontosak, de arra még nem volt példa, hogy nagy közönség előtt ismerjenek el minket – mondta Vörös András, a közösség vezetője. – Mindig valahogy úgy éreztem, hogy amit mi csinálunk, az egy elszigetelt kis közösség örömkeresése a saját maga számára. Most viszont a világ visszaigazolta, hogy ahol mi kapirgálunk, ott igenis van érték – fogalmazott.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Zala Megyei Elnöksége 13. alkalommal rendezte meg a díjátadót, idén Nagykanizsán.

– Számomra az a legnagyobb öröm, hogy a zalai közösség elfogadta a kezdeményezésünket, és a magáénak érzi. Ez nagyon fontos, hiszen látható az érdeklődés, és látható az is, hogy a jelölteknek, illetve a díjazottaknak milyen sokat jelent, hogy felismerjük és megköszönjük az életművüket – mutatott rá Doucha Ferenc, a zalai szervezet elnöke.


Elismerték a legjobbakat. Balról jobbra: Doucha Ferenc (VOSZ Zala), Vörös András,
Lubics Szilvia, dr. Rashed Aref, Károlyfi Zsófia és Vaski János (VOSZ Zala)
(Fotó: Gergely Szilárd)

A Zala Megyei Területi Prima Díj ötlete a Prima Primissima nyomán született. Az országos elismerést Demján Sándor alapította 2003-ban a VOSZ támogatásával. A tavasszal elhunyt vállalkozóról a nagykanizsai gálaesten is megemlékeztek.

Elismerték a kiválóságokat – Zalai Prima Díj 2018

Csatolmány Méret
Zalai Prima Díj 2018 85.42 KB

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.