Testvércsata zenével spékelve?

facebook megosztás

Közeledik a labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 5. fordulója, melynek keretében a tabellán harmadik helyen álló FC Nagykanizsa együttesének nem kisebb feladat jut, mint a listavezető FC Ajka otthonában szerepelni és legalább egy pontot elhozni.


Szabó Bálintnak (6) Ajkán alighanem a Kanizsa-védelemben jut majd hatványozottabb szerep

A vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapás házigazdájának a nagykanizsai csapatból is akad néhány közös kapcsolódási pontja. Az egyik például, hogy a kanizsaiak védője, a 21 esztendős Szabó Bálint négy évig az FC Ajka utánpótlásában szerepelt. A labdarúgó jelenleg azonban már Kanizsán futballozik és igyekszik formáját tartósítani, valamint védőfeladatát minél hatékonyabban ellátni. Nem véletlenül tért még ki a Dunaharaszti elleni 4-2-es győzelemre a labdarúgó.

- Azt kell mondjam, kezd összeállni a csapat, úgy vélem, a kezdőbe nem lesz egyszerű bekerülnie egyikünknek sem – mondta el a harasztiak elleni mérkőzést követően a jobb oldali belső védő, Szabó Bálint. - Ezért például én sem maradhatok le úgy az ellenfél támadójáról, ahogy azt a Pest megyeiek első góljánál tettem, hiszen valóban indulhattam volna egy picit előbb is a labdára.

Dicséretes az önkritika, de azért ne legyenek kétségeink, a győzelem a védőben is szabadított fel jogos örömérzetet.

- Na jó, azt elárulhatom, én vagyok úgymond az egyik zenefelelős a csapaton belül. Remélem, ezzel nem megyek a srácok agyára az öltözőben, mivel azt elárulhatom, van olyan szám, ami mostanság szinte mindig szól a kocsimban is – tette hozzá a nyirádi származású futballista, aki a Hévíz színeiben két szezonnal korábban már megtapasztalta az NB III légkörét.

Akkor Hévízen Bálint csapattársa volt például Horváth Balázs is, aki jobb oldali védőként száguldozhat fel-alá az oldalvonal mellett, csakhogy az utóbbi időben éppen a bal oldalon igyekszik lezárni az ellenfél előtti területeket. Az Ajkával szemben mindezt pedig tehetné testvére, a nála két évvel fiatalabb, tehát 23 esztendős Horváth Péter ellenében...


Horváth Balázs (piros szerelésben) felkészült rá, hogy Ajkán esetleg öccsét, Pétert kell megállítania

Fotók: Gergely Szilárd

- Nos, így igaz, ha minden jól alakul, akkor egymás ellen léphetünk pályára a testvéremmel, ami azért nem megszokott, hiszen eddig, ha együtt voltunk pályán, inkább egy csapatban játszottunk, mint egymással szemben. A posztunk különbözik, mivel ő támadó, én pedig inkább védekező posztokon veszem ki részem a játékból. Ebből fakadóan nagy rá az esély, hogy többször is összecsaphatunk a meccs ideje alatt...

Hogy ilyen helyzetben a lenti illetőségű testvérpár között szóba került-e már vasárnapi rangadó, arra is gyorsan választ kaptunk

- Igen, persze, hogy beszéltünk róla, a héten már többször is, persze viccelődve mondta ő és én is, hogy több góllal nyerjük a mérkőzést, ugyanakkor egyikünk sem számít könnyű összecsapásra!

Kérdés ugyanakkor, hogy valóban összefuthatnak-e a pályán szemtől szemben, mint ellenfelek...

- Először is, kapjunk mindketten lehetőséget a bizonyításra, másrészt még akkor sem biztos, hogy ő jön elsőként szembe velem. Peti is olyan, mint én, tehát több poszton használható. Maradjunk annyiban, úgy fogalmazok, ha a trénerek eltalálják a pozíciókat, akkor van a legtöbb esélyünk arra, hogy összefussunk a pályán. Máskülönben inkább a meccs után találkozhatnánk, igaz, a győzelemért járó gratulációt akkor is szívesen fogadnám az öcsémtől.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.