Felöltöztették Nagykanizsát

facebook megosztás

A 2017 nyarán alakult Julo’s design alkotói egy jótékonysági akció keretében megtervezték és be is mutatták Kanizsa város pólóját. A rendezvény fő üzenete az volt, hogy a kanizsaiak együtt, összefogva bármilyen célt képesek elérni.  

A három állomásból álló rendezvényt az Erzsébet téren nyitották meg a szervezők. A fő szervező, Mánfai Júlia egy éve foglalkozik egyedi ruhadarabok készítésével. Munkáival szerette volna szülővárosát is megörökíteni, kezdeményezését pedig rengetegen támogatták. Így az eredetileg baráti városnézés tervezetből egy egész délutánt felelő programsorozat született.

– Úgy indult, hogy a barátnőimmel foglalkoznék itt a téren. S akkor jött még több ötlet, hogy táncoljunk, legyünk együtt. Aztán felkarolt Nagykanizsa város és nagyon sok együttműködő partner, mint például Vercz Dávid, Dr. Berkesné Rodek Nóri és még nagyon sokan a kanizsai okmányirodából. Így jött egy „összefogás-elmélet”, hogy jótékonykodjunk, s a rendezvényt valósítsuk meg abszolút jótékony keretek között - nyilatkozta Mánfai Júlia, a program és a Kanizsa póló ötletgazdája.

Az első program a Holdüdvözlet jóga volt, a gyakorlatsor a tudatosságra ébredést segíti. 

– Ez egy olyan jógagyakorlatsor, amely könnyen elsajátítható, fiataloknak és időseknek egyaránt. A légzéssel még mélyebb tudatosságot viszünk be, frissítő hatással van a szervezetre, a lélekre. Mint Hold női minőség, így vagyunk jelen, a Hold ciklikusságát megélve - említette Mánfai Éva.

A téren a Kanizsa pólókat (képünkön) is bemutatták. A várost népszerűsítő felsők mintájáról internetes szavazás döntött. 

– Így esett a választás a gólyalábra, ami az első A betű, illetve a kilátóra, ami a végén látható annak, aki rájött, hogy ez a kilátó, s egy szív. Alapvetően a pólót a mindenkit és mindent összekötő fonal is szimbolizálná - mondta el Mánfai Júlia.

A rendezvény második programja polinéz táncbemutató volt, majd később közös futásra és gólyalábazásra is várták az érdeklődőket.

Az est során befolyt összegből az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesületet támogatták a szervezők.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.