Pedig jól kezdtek...

facebook megosztás

UFC Nagykanizsa (Zala megyei I. osztály) – Sényő-Carnifex FC (Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztály) 1-3 (1-2)

Labdarúgó Amatőr Kupa-döntő. Budapest, Hidegkuti-stadion, 300 néző. Vezette: Bogár (Kovács II G., Baghy). G.: Kovács Gy. (14.), illetve Marics (17.), Klepács (31.), Fodor (75.)

Nagykanizsa: Szabó Á. - Horváth B., Szabó B., Gerencsér, Csáki - Horváth P. (Lőrincz, 62.), Kovács Gy., Kretz (Márton, 46.), Hetesi, Horváth D. (Szalai D., 78.) - Péntek. Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Sényő: Gagyi – Phrakonhkam, Klepács, Burics, Haburcsák B. – Fabu (Kapacina, 38.), Lakatos (Lukács B., 59.), Fodor, Ács, Barcsay – Marics (Ruska, 88.). Vezetőedző: Sándor Tamás.


Kovács György góljával az Új Hidegkuti-stadionban még az UFC Nagykanizsa szerzett vezetést a labdarúgó Amatőr Kupa fináléjában

Fotó: Gergely Szilárd

Patinás helyszínen, majd ' kétezer amatőr futballegyüttest megelőzve készülhetett az UFC Nagykanizsa és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sényő-Carnifex FC legénysége a labdarúgó Amatőr Kupa döntőjére, melyben a két legtovább jutott megyés futballcsapat csaphatott össze. Gombos Zsolt, a kanizsaiak vezetőedzője nem spórolt, hiszen a legerősebb összeállításában küldhette pályára együttesét, mely nem is kezdett rosszul. Ennek eredményeképpen Kovács György szép fejessel meg is szerezte a vezetést a 14. percben, de a sényőiek gyorsan egyenlíteni tudtak Marics Gábor révén. A csapatok nagy lendülettel folytatták, bár érezhetően a nagykanizsaiakat ellenfelük gyors egalizálása óvatosságra intette. Ezt megérezték Sándor Tamás tanítványai, igaz, a vezetést már szöglet után szerezte meg a Sényő Klepács Krisztián fejeséből. A második félidőre a kanizsaiak próbáltak újítani, de a nyíregyházi járásból érkezett gárda ügyesen tartotta előnyét, mi több, a mérkőzés hajrájába fordulva Fodor András szabadrúgásból tekert Szabó Ádám hálójába. Ment volna előre továbbra is a Kanizsa, de játékosai alaposan kihajtották magukat, így erejük már nem maradt a szépítésre, az Amatőr Kupát pedig a Sényő gárdája szerezte meg.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.