Idén is ott lesz a poreči DanceStar világbajnokságon a Szan-Dia Fitness Sport Club

facebook megosztás

Látványos produkciókból nem volt hiány az elmúlt hétvégén Nagykanizsán megrendezett DanceStar Hungary válogatóversenyen. A kétnapos nemzetközi eseményen 40 egyesület 950 táncosa csaknem 400 előadással kápráztatta el a közönséget. A színpadról idén sem hiányozhattak a Szan-Dia táncosai.

– 35 gyakorlatunk van egészen a mini korosztálytól a hat hét évesektől a felnőttekig. Van olyan nagy lányunk – a nővérem – aki 32 évesen még mindig táncol. Tehát rengeteg gyakorlatunk van a musical kategóriától az openig, az akrobatikuson keresztül nagyon sok mindenben indulunk – fogalmazott Tóthné Vágó Alexandra a Szan-Dia Fitness Sport Club edzője, koreográfusa.

A Szan-Dia csapatát 115 táncos képviselte a válogatón. A fiatalok elégedettek voltak a koreográfiákkal.

– Nekem nagyon tetszenek, kreatív ötletűek a produkciók és nincs olyan, mint másoknál, tehát nálunk mindig új gyakorlatok vannak. Néha-néha ismétlődik, de akkor is új koreográfia, új ruhák, új szereplők – mondta Varga Kata Luca.


Látványos előadások hétvégéje volt a HSMK-ban

A szakmai zsűrire idén sem lehetett panasz, ugyanis a világ meghatározó tánckoreográfusai pontozták az előadásokat.

Nemzetközi bírói gárda van, különböző országok leghíresebb koreográfusai és táncosa. A legnagyobb márkáknak, tv reklámoknak a klipjeit szerkesztik, a legnagyobb táncosoknak, énekeseknek a videóklipjeit készítik ezek a táncosok és ők is profi táncosok voltak valamikor, most már csak bíráskodnak – hangsúlyozta Vágó Lászlóné a DanceStar Hungary szervezője.

A Szan-Dia táncosai a válogatóról boldogan térhettek haza, hiszen 27 koreográfiájuk jutott tovább a május végi poreči világbajnokságra, amelyből nyolc „A”, tizenkilenc pedig „B” kategóriás gyakorlat lesz. A sakk nevű koreográfiájuk pedig bekerült a bajnokok éjszakája elnevezésű versenyprogramba, amelyre összesen húsz produkciót válogatnak be a világ minden pontjából.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.