A leggyakoribb újévi fogadalmak közé tartozik az életmódváltás

facebook megosztás

A leggyakoribb újévi fogadalmak közé tartozik az életmódváltás, a sportolás elkezdése, esetleg újrakezdése.

Ma már pár kattintással megtalálhatók olyan tabletták és különböző diéták, amelyek azt hirdetik, hogy használatukkal különösebb mozgás nélkül is sikerülhet elérni a kívánt formát. A szakemberek szerint ezeket a módszereket jobb elkerülni.

– Maximum fogynak egy, esetleg két kilót. Legtöbb esetben az fordul elő, hogy drasztikus diétát választanak. Ezekkel az történik, hogy ha el is érnek egy komolyabb eredményt, akkor, miután abbahagyják ezt a drasztikus diétát – hiszen ezt nem lehet egész évben csinálni –, akkor ugyanúgy visszahíznak. Ezért ezeknek én nem látom értelmét - mondta Szabó Dániel a MetroFlex Nagykanizsa tulajdonosa, személyi edző.


Manapság már be kell látni, hogy minden sportágnak kiegészítője a súlyzós edzés

A könnyűnek tűnő megoldások helyett a testmozgást, leginkább a súlyzókkal történő edzéseket ajánlják a nagykanizsai trénerek.

– Amit én ajánlok, az a súlyzós edzés. S azért teszem ezt, mert akár önmagában, akár egy másik sport mellé specifikus edzésnek a legjobb. Manapság már be kell látni, hogy minden sportágnak kiegészítője a súlyzós edzés - nyilatkozta Belső Péter Gábor a MetroFlex Nagykanizsa tulajdonosa, személyi edző.

Az egész világon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sport sikere nem lehet a véletlen műve. A januárban megnőtt érdeklődés is bizonyíthatja, hogy sokaknak nyújt tartós segítséget egy sikeres fogyókúrához vagy a sportos, egészséges életmód elkezdéséhez.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.