Most vetesse le anyajegyét

facebook megosztás

A bőrgyógyász szerint azért ez a legalkalmasabb időszak, mert ilyenkor kevésbé süt a nap, alacsonyabb az UV-sugárzás és a testet is ruha fedi.

Az emberi test bármely felületén lehetnek különböző színű, formájú és méretű anyajegyek. Ezek legtöbbje ártalmatlan, azonban vannak, melyek rosszindulatúak is lehetnek.



Az elváltozások korai felismerése szűrővizsgálatokon lehetséges. - Én még ugyan nem voltam, de fontosnak tartom, hiszen állatorvosi asszisztensként dolgozom, és én is látok kutyákon olyan anyajegyeket, amelyeket mindenképpen meg kell nézetni. Persze, ez embereknél is nagyon fontos, csak én még nem találtam magamon olyant, amelyről úgy gondoltam, hogy szűrni kellene - mondta Czigány Anna.



A bőr különböző egészségügyi és esztétikai beavatkozásainak főidénye a kevésbé napsütéses időszak, vagyis az őszi, téli hónapok. - Egy átlagos anyajegyszámmal, átlagos bőrtípussal rendelkező embernek a szakma ajánlása az, hogy évente legyen egy bőrgyógyászati kontroll. Praktikusan azért célszerű azt ilyenkor megejteni, hiszen, ha valamelyik eltávolítására van szükség, akkor azt meg lehet oldani. Ha nyáron megy valaki anyajegyvizsgálatra, akkor a nagyon sürgős eseteket leszámítva nem bántjuk ezeket - fogalmazott Dr. Szeghy Balázs bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos.



Az elváltozások és a bőrrákok egyre fiatalabb korban jelentkeznek, így a szakember szerint már 17-18 éves kortól ajánlott az évenkénti szűrővizsgálat.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.