Átrendeződő viszonyok

facebook megosztás

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász tartott előadást Nagykanizsán.

Nemcsak jogok vannak, hanem kötelezettségek is, különösen ha az emberek biztonsága a tét – hangzott el a Fidesz nagykanizsai szervezetének családi napján. A rendezvényen ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász is részt vett.

A múlt heti németországi választásokra utalva ifjabb Lomnici Zoltán azt mondta: a német kancellár meggyengülése még inkább az instabilitás felé tereli az unió politikáját, miközben a visegrádi csoport és Magyarország továbbra is határozott álláspontot képvisel. „Én arra számítok, hogy a megnövekedett biztonsági kockázat, a folyamatos terror, a kudarcos migránspolitika és az, hogy egyre nagyobb tehertételt jelentenek majd a dologtalan emberek százezrei, milliói az Európai Unió tagállamai számára, abba az irányba terelik a mostani folyamatokat, hogy felismerik ezt a veszélyt az Európai Unióban és befogadják majd azt a politikai irányvonalat, amit a magyar kormány, illetve a V4-ek képviselnek” – fogalmazott az alkotmányjogász.

A magyarokra fontos feladat vár Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő szerint, hiszen a 2018-as választásoknak nemcsak az a tétje, merre megy tovább Magyarország, hanem vele együtt Közép-Európa is. Mint mondta: „Nem szeretnénk azt, hogy bárki, mindenfajta ellenőrzés nélkül, idegen kultúra képviselőjeként bejöjjön Magyarországra. Ez nem azt jelenti, hogy aki rászorult, menekült, annak ne adnánk lehetőséget arra, hogy ideiglenesen meghúzza magát mindaddig, amíg saját hazájában nem teremtődik olyan helyzet, hogy oda visszatérhessen. De amit most Brüsszel akar tenni Soros György elgondolása és politikája mentén, az felháborító, és az érdekeink ellen van, tehát ezt nem támogathatjuk.” Még a választások előtt, októbertől ismét véleményt mondhatnak a magyarok a nemzeti konzultáción, ezúttal az úgynevezett Soros-tervről.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.