Drámai körülmények között szereztek pontot a női kézisek

facebook megosztás

Időntúli hétméteresből szerzett góllal mentett pontot a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II legutóbbi játéknapján. Tóth László tanítványai az Érd U21-es gárdájával játszottak 30-30 arányú döntetlent.

Mindkét csapatnak fontos volt az alsóházi küzdelemben a vasárnap délelőtti mérkőzés a Tungsram-csarnokban, amelynek első gólját a hazaiak szerezték. Először az érdi fiatalok léptek el két góllal, majd a kanizsaiak produkáltak egy 6-1-es szériát. A különbség kettő és négy gól között mozgott a dél-zalaiak javára, a 15-13-as félidei eredményt Burghardt Victoria állította be. A fordulást követően a vendégek vették át az irányítást, de kétgólos előnyük nem tartott sokáig. A hajrá aztán számos fordulatot hozott: Burghardt és Andor Nina révén kettővel vezettek a hazaiak, amire néggyel válaszoltak az érdiek. Csivre Viktória 34 másodperccel a vége előtt szépített, majd az utolsó másodpercekben sikerült labdát szerezni, amelyet Balogh Bíborka gyötört be a kapuba. A játékvezetők, némi tanakodás után, gól helyett hétméterest ítéltek a nagykanizsaiaknak, a labda mögé Burghardt állt, aki nem hibázott, kialakítva a végeredményt. A döntetlennel a dél-zalaiak nyolc meccs óta tartó, vereségszériája szakadt meg.

kézi

- Úgy voltunk vele, hogyha itt kikapunk, akkor valószínűleg az utolsó esélyünk is elszállt volna arra, hogy mi itt bennmaradjunk. Remélhetőleg ezzel az 1 ponttal azért előrébb vagyunk. A sors igazságtalansága lett volna, hogyha mi ezen a mérkőzésen vereséget szenvedünk. Úgy érzem, hogy a lányok mindent megtettek azért, hogy ma győztesen hagyják el a pályát - fogalmazott Tóth László, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője. 

A november eleje óta először pontot szerző Tungsramban Burghardt Victoria hét gólt szerzett, de Horváth Alexandra hat,) valamint Csivre Viktória és Andor Nina öt-öt gólja is kellett a rossz széria megszakításához. Az Érd legjobbja a nyolcszor betaláló Bilik Zsófia Sára volt.  A vendégek trénere, Bak Ferenc szintén megdicsérte játékosait a nagy küzdelem után.

- Ez a mérkőzés ugyanolyan volt, mint a csapatomnak az eddigi egész éve, egy hullámvasút. Voltunk fent is, lent is. Azt gondolom, hogy a legnagyobb erősségünk az, hogy csapatként dolgoztunk az egész mérkőzésen, illetve hiába ment el a Kanizsa többször is kettő-három-négy góllal, egy percig sem adták fel. A vége ilyen volt, megérdemelt volt a döntetlen mindkét csapatnak, mert mindkét csapat nagyot küzdött. A többit pedig ki kell elemezni - mondta el Bak Ferenc, az Érd U21 vezetőedzője. 

A kanizsai hölgyek jelenleg hetedik helyen állnak a tabellán, három ponttal az egy meccsel többet játszó VSK Tököl mögött. A két gárda vasárnap a Kanizsa Arénában küzd meg egymással.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.