A reformátusokhoz kerülhet a Bolyai? – Közgyűlési sorok

facebook megosztás

Nincs elfogadott költségvetése Nagykanizsának, a mai közgyűlésen ugyanis a városi büdzsé napirendjét Balogh László polgármester nem terjesztette be. 2024 első soros ülésén az Aréna működtetése hozott a vártnál nagyobb vitát. Döntöttek arról is, hogy öt térfigyelőkamerával bővül Palin és Korpavár, valamint nem fogadták el azt a polgármesteri előterjesztést, hogy már a szülői szavazás előtt támogassák a Bolyai-iskola átkerülését a református egyházhoz. 

közgyűlés

Már az interpellációk szakaszban is történt fontos bejelentés, hiszen Károlyi Attila elmondta, halad a Rózsa-Hevesi körforgalom tervezése. Az elmúlt napok polgármesteri kommunikációja alapján számítani lehetett arra, hogy a költségvetés elnapolása miatt, az Aréna ügye hozhatja a legnagyobb vitát. A Miniszterelnökség felszólította a városvezetést az üzemeltetőváltást indokló dokumentumok pótlására. Ez a Fidesz szerint az ÉVE meggondolatlan döntésének a következménye, míg az ÉVE részéről hangsúlyozták: egy a város számára gazdaságos lépést hoztak tavaly, amit most a Fidesz gátolni akar, még úgy is, hogy árt a saját városának. A vita közben Szabó Szilárd vetette fel, hogy az ÉVE korábbi, csepegtető finanszírozása okán, a korábbi ügyvezető elbukott egy több 100 fős rendezvényt, mivel nem tudott hozzá elég széket biztosítani, vásárolni. Horváth Jácint e kapcsán hangsúlyozta: ha ez valóban megtörtént, akkor ez még indokoltabbá teszi Fitos István leváltását, hiszen ezt a kérést nem jelezte a városvezetésnek, ezzel megkárosította a várost, mivel a többi intézményből megoldhatták volna a székproblémát.  

A polgármesteri tájékoztató egyik alpontjában szerepelt a Bolyai-iskola fenntartóváltása. A szülők és a pedagógusok február elején fognak e kérdésről szavazni, Balogh László előterjesztése azonban már most kinyilatkozta volna, hogy a város nem gördít akadályt a váltás elé. Az ÉVE-frakció ezt nem fogadta el, és arról döntöttek, a kérdés csak akkor kerüljön vissza a közgyűlés elé februárban, ha a voksolás eredménye alapján támogatják az érintettek a református egyház szerepvállalását.

Az év első üléséről bővebben olvashatnak a kanizsamediahaz.hu Percről percre rovatában. Interjúkkal pénteki Híradónkban jövünk, míg Horváth Jácint értékelőjét mai Napi Kanizsa műsorunkban láthatják.

M-B.GY.

(Borítókép: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.