Folytatódnak a hagyományos rendezvények a Kaszinóban

facebook megosztás

Nehéz év volt a 2023-as, de amit vállaltunk a közönség felé, azt teljesítettük – említette Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója. A kulturális intézmény tavaly is számos kiállításnak, előadásnak és koncertnek adott otthont, ugyanakkor a létesítmény állapota nem könnyíti meg a szakmai munkát.

Egy alapítványi fenntartású intézmény működtetése sosem egyszerű, tehát ez az év is nehéz volt – szögezte le Halmos Ildikó, a 2023-as esztendő értékelése kapcsán. A tavalyi évben is folytatódtak a házban a hagyományos rendezvények, de újdonságok is várták a közönséget. A nyár folyamán a sétálóutcára is kitelepült a Kaszinó, nagy sikerrel.

- És talán a hab a tortán, amit meg kellene jegyeznem, az a Honvéd Kaszinó és Radics Róbert vállalkozó közös együttműködésével létrejött Adventi forgatag. Arra nagyon büszke minden kollégám. A saját munkánk mellett egy hónapon keresztül az Erzsébet téren meg tudtuk szervezni, és reméljük a város lakossága sikeresen élte meg ezt a rendezvényt – tudtuk meg Halmos Ildikótól, a Honvéd Kaszinó igazgatójától. 

Az elmondottak mellett a Honvéd Kaszinó vezetésének küldetése a jazzkoncertek és a stílushoz kötődő rendezvények folyamatos szervezése, így szinte a műfaj kanizsai székháza az intézmény.

- Több mint 50 évvel ezelőtt valóban itt kapott helyet az első nagykanizsai jazzklub. De ezt így nem jelenteném ki, hiszen a társintézményekben, a Móricz Zsigmond Művelődési Házban és a Medgyaszay Házban is gyakran szerveznek jazzkoncerteket. De valóban nagyon szeretjük a jazzrendezvényeket, a jazz-zenét - árulta el Halmos Ildikó. 

A Honvéd Kaszinó 2024-ben is a már megszokott rendezvényekkel, és nem utolsó sorban a jazzmuzsika hangulatával várja a kultúrára szomjazókat.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.