Fejlesztésekben gazdag volt az év

facebook megosztás

Megfelelően használta fel a rendelkezésére álló anyagi forrásokat a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt - mondta el stábunknak Szabó István. A cég vezérigazgatója kiemelte, idén is számos karbantartási munkának néznek elébe.

A közhasznúsági szerződésben foglaltakat, valamint az önkormányzat által meghatározott feladatainkat is teljesíteni tudtuk 2023-ban – értékelt Szabó István. A Via Kanizsát az önkormányzat az év második felében több útfelújítási munkával bízta meg. A cég munkatársainak az utóbbi hónapokban az Erkel, a Belus József és a Halvax utcákban is gondot jelentett a karbantartás többéves hiánya, ezeket a problémákat igyekeztek orvosolni.

- Mindhárom utcában aszfaltszőnyegezés történt az úttesten, illetve az Erkel Ferenc utcában mindkét járda felújítását is elvégeztük. Ez összességében mintegy 30 millió forintos munka volt. Úgy gondolom, hogy az évtizedek óta romló útállapotokat igyekeztünk egy olyan szintre hozni, ami most egy hosszabb távú, megnyugtató megoldást jelenthet - fogalmazott Szabó István, a VIA Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

 

Via

Szintén kulcskérdésnek számított a 2023-as évben a közvilágítás rekonstrukciója, amelyet a cég hitelből old meg. A munkaterületet már novemberben átadták és a kivitelező elkezdte a változtatásokat, amely több mint 5000 fényforrás cseréjét foglalja magába. E projekt során az energiatakarékosság kulcskérdésnek számított.

- Húsz-huszonegy éves lámpatestekről beszélünk, mert 2002-ben és 2003-ban volt az előző lámpacsere-akció. Akkor nátriumlámpákat építettek be, ezeket fogjuk most kiváltani mintegy 5600 helyen LED-es fényforrásokra. Így a beépített teljesítmény a felére és azzal együtt a fogyasztás is a felére fog cserélődni – tudtuk meg a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgatójától. 

Szabó István hozzátette, a járdák és utak folyamatos karbantartása mellett 2024-ben igyekeznek a zártkerti utak minőségének javítására is forrást biztosítani, mivel azok szerepe egyre fontosabb a külvárosba költözők növekvő száma miatt.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa Tv)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.