A polgármester hátráltatta a Hevesi-Rózsa körforgalmat?

facebook megosztás

A Hevesi-Rózsa utca körforgalmának kiépítését Balogh László hátráltatása miatt nem sikerült korábban elindítani – hangsúlyozta Horváth Jácint. Az ÉVE frakcióvezető-helyettese évértékelőjében említette a projektet, aminek újabb aktualitást ad a helyszínen történő, hétfő délutáni baleset. Horváth Jácint szerint a kettősség jellemezte 2023-at, hiszen a kormánypárti ellenszél mellett is számos beruházást valósítottak meg, ugyanakkor a Modern Városok Program befuccsolása és az, hogy a kormány csak a tavalyi év végén kezdte el kiírni az EU-s pályázatokat, mind negatívan érintik Nagykanizsát. 

Másfél hónapig ült a polgármester a Magyar Közút levelén – említette stúdiónkban a leendő körforgalom kapcsán Horváth Jácint. Az ÉVE politikusa szerint ez a viselkedés jellemezte a helyi Fideszt a 19-es udvar esetében is. A hétfő délutáni baleset helyszínének átalakítása már novemberben a közgyűlés elé kerülhetett volna, ám végül csak a decemberi ülésen tárgyaltak róla, de Balogh László akkor is úgy érvelt: meg kellene vizsgálni más megoldási lehetőségeket is. 

– El akarta odázni ezt a projektet, el akarta halasztani az idei évre, hogy az idei költségvetésből már ne legyen rá pénz. Ezt akarta elérni. Nem sikerült neki, reméljük legalábbis. Tavalyi évben igyekeztünk elindítani a folyamatot, köteleztük Balogh Lászlót, hogy írja alá a szerződést a Magyar Közúttal, ami egyben a projekt megkezdését is jelenti. S kötelezettségvállalást is jelent az önkormányzatra vonatkozóan, hogy mi ezt meg szeretnénk csinálni. Mellette meg még olyan javaslattal is élt, hogy vizsgáljuk meg, milyen más módok vannak, például közlekedési lámpát tenni abba a kereszteződésbe, ami teljesen abszurd – tudtuk meg Horváth Jácinttól, az ÉVE frakcióvezető-helyettesétől. 

ÉVE

Horváth Jácint leginkább a BLG energetikai projektjére büszke, de mindenképpen kiemelendő a Teleki-Platán ivóvíz-rekonstrukció is tavalyról, hiszen mindkét fejlesztés évtizedes problémákat oldott meg.

– Ezt, a BLG fejlesztését ellenszélben is meg tudtuk csinálni, szoros határidőkkel, a kivitelező nagy fokú partnerségével. Amit mindenképpen ki kell emelnem. S mellette nyilván ki kell emelnem a Városfejlesztő munkáját, ami nélkül nem lehetett volna ez a projekt kész. Egy ipari csarnok is elkészült, szintén a tavalyi év végére, ami szintén hasonló körülményeket szenvedett el, de ezt is meg tudtuk csinálni, ezt is végig tudtuk csinálni. Ez a kettő együtt közel két milliárd forint volt, s emellett még számos-számos fejlesztést vittünk véghez – tette hozzá Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese. 

Nemrégiben Horváth Jácint a közösségi oldalán összegezte a 2023-as fejlesztéseket, amiknek az összértéke nagyjából 3 milliárd forint. Ezek között szerepel – egyebek mellett – az Attila óvoda energetikai és villamos-hálózat korszerűsítése, de a térfigyelő kamerarendszer bővítése is. A 2024-re tervezett Hevesi-Rózsa körforgalom kapcsán érdekesség, hogy Károlyi Attila egykori képviselőtársával, a fideszes Horváth Istvánnal közösen ezt a projektet már 2006-ban felvetette az akkori közgyűlésnek.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.