Orvos Katalin Ágnes egy-egy érzése és egy-egy gondolata jelenik meg az új tárlaton

facebook megosztás

Dimenziók címmel nyílt meg Orvos Katalin Ágnes kiállítása szerdán a Honvéd Kaszinóban. A festőművész immár négy évtizede dolgozik a festékkel és az ecsettel, a kanizsai intézményben harmadik alkalommal lehet megnézni a műveit.  

A Honvéd Kaszinó Városi Színpadának irodalmi összeállítása színesítette a műsort, majd Lehota M. János esztéta gondolatait hallhatták az érdeklődők a kiállításmegnyitón. Orvos Katalin Ágnest negyven évvel ezelőtt nem a képzőművészet, hanem a muzsika világa ragadta magával. Zeneiskolába járt, több együttesben is játszott hegedűn. Majd az érettségit követően fel kellett hagynia e szenvedéllyel, és utat talált a képzőművészethez.

- Tudni kell, hogy a művészet egy tőről fakad. Akiben megvan a hajlam, ilyen-olyan módon előbb-utóbb csak kidugja a kis fejét a vágy és a megvalósítás igénye. A muzsikából nekem a képzőművészetbe teljesen egy úton vitt előre a vágyam, mert ugyanazt jelentette. Benn szólt a lelkemben a muzsika, kifelé színekbe tenni, ez egy teljesen egyszerű dolog, nem? – árulta el Orvos Katalin Ágnes.

festmény

A festőművész már a kezdetekkor az emberábrázolással foglalkozott, ez az indíttatása a mai napig megmaradt a grafikákban és a festményekben. Mint fogalmazott: az idő haladtával természetesen mindez változott, mind technikailag, mind filozofikus értelemben.

- Mindig azt lehetett látni a képeimen, ahogy én éreztem. És hát most így, ahogy megjelenik ezen a kiállításon, egy kicsit differenciáltabban, kicsit mélyebben, de mindig jó szívvel, pozitív lélekkel – tette hozzá Orvos Katalin Ágnes.

A kiállításon olyan képek láthatók, amik egy-egy érzést, egy-egy gondolatot mutatnak be a saját dimenziójukban. Orvos Katalin Ágnes festőművész kiállítása június közepéig látogatható a Honvéd Kaszinóban.

V.A.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Dimenziók - Orvos Katalin Ágnes festőművész kiállítás megnyitó, Honvéd Kaszinó

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.