Kiemelkedően teljesítettek a bírósági titkárok

facebook megosztás

2024. április 26-án tartották az Országos Pervezetési Verseny döntőjét, amelyen az 5 fős zalai csapat első helyezést ért el, valamint egyik tagja különdíjban is részesült.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2018-ban hívta életre az Országos Pervezetési Versenyt, hogy a bírósági fogalmazók és titkárok perszimuláció keretében adhassanak számot tudásukról a szakmai hallgatóság és a rangos zsűri előtt. A regionális selejtezők után 6-6 csapat jutott az országos döntőbe.

Zalából a polgári ügyszakban jutottak be a döntőbe. Szerepek szerint, előre megadott útmutatások alapján játszották el a tárgyalás érintettjeit.  Felperesként dr. Göncz Iván (Zalaegerszegi Járásbíróság) szerepelt, a felperesi jogi képviselőt dr. Hamvas-Takács Linda (Zalaegerszegi Törvényszék) alakította, az alperes szerepében dr. Kupits Kitti (Nagykanizsai Járásbíróság) volt, az alperes édesanyját és egyben a felperes volt férjét Tringliné dr. Molnár Lilla Noémi (Keszthelyi Járásbíróság), a felperes jelenlegi élettársát pedig Bednyákné dr. Ábrahám Petra (Nagykanizsai Járásbíróság) játszotta.

A csapat egy valóságalapú történetet kapott minimális változtatással, amely kísértetiesen hasonlított egy korábbi Zalában zajlott polgári perhez. A tényállás szerint a felperes az alperesnek ajándékozott két ingatlant, amit vissza akart követelni tőle elsődlegesen a szerződés színleltségére, másodlagosan az alperes által elkövetett súlyos jogsértésre hivatkozással.

A csapat sikeresen mutatta be a jogi esetet, továbbá a nagyszerű színészi alakításáért Tringliné dr. Molnár Lilla Noémi különdíjban is részesült.

Forrás és kép: zalaegerszegitorvenyszek.birosag.hu

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.