Rengetegen érdeklődtek a kulturális programok iránt

facebook megosztás

A járvány előtti időszakot is felülmúlta a tavalyi év a kulturális intézményeknél. 2023 első hónapjaiban az energiaválság miatti bezárások jelentettek nehézséget a Kanizsai Kulturális Központnak, hiszen átszervezésre volt szükség, azonban a látogatottsági mutatók még így is meghaladták a korábbiakat.

A pandémia okozta problémákat követően tavaly az energiaválság nehezítette a kulturális események lebonyolítását, hiszen a Kanizsai Kulturális Központ a fűtési szezonban több intézményét is zárva tartotta. Kovácsné Mikola Mária igazgató ezt az időszakot mégis pozitívan értékelte. Úgy fogalmazott, mindent meg tudtunk valósítani a székhelyintézményünkben, a Hevesi Sándor Művelődési Központban.

– Amikor megnyithattuk ezeknek az intézményeknek a kapuit is, a kedves látogatók, akik úgymond odaszoktak már a korábbi időszakban, az első pillanattól kezdve birtokba vették ezeket a kisebb kulturális intézményeinket. Tulajdonképpen az mondható el, hogy a második negyedévtől hoztuk azokat az eredményeket egészen az év végéig, sőt, meg is fejeltük, hiszen olyan közkedvelt programokat sikerült hozni Nagykanizsára, amelyek a látogatóink számát növelték – fogalmazott Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója. 

KKK

2023-ban szinte az összes eseményt telt házzal bonyolíthatta le az intézmény. Kovácsné Mikola Mária hangsúlyozta, a színházi előadások reneszánszukat élik Kanizsán, hiszen a látogatottság a várakozásokat is felülmúlta.

– Egy nagyon-nagyon kiművelt, igényes közönség van, akik nagyon érzékenyen reagálnak a mi munkánkra, és abban a pillanatban visszacsatolnak és visszajelzéseket küldenek nekünk, amikor egy előadás éppen befejeződik. Nekünk ez egy nagyon jó motiváció és egy vezérfonal, hogy milyen módon, milyen igényekre fűzzük fel a következő évad programjait, és örömmel elmondhatom, hogy sikerült ezt a feladatot megoldani – mondta el Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója. 

Kovácsné Mikola Mária hozzátette, a tavalyi év sikere után már az idei kulturális programok szervezése is zajlik az intézményben, de néhány rendezvény esetében a 2025-ös előkészületeket is elkezdték.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.