Így értékelte a 2023-as évet a Családsegítő Központ intézményvezetője

facebook megosztás

Sikeres évet zárt 2023-ban a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ. Mészáros Adrienn intézményvezető kiemelte, a már hagyományosnak számító programjaik mellett számos új kezdeményezést sikerült megvalósítaniuk, amiket 2024-ben is folytatni szeretnének.

A szakmai munka mindig nagyon magas színvonalon folyik az intézményünkben – fogalmazott Mészáros Adrienn, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője. A Családsegítő az év minden szakaszában számos kezdeményezéssel készül a rászorulóknak, amelyek körül Mészáros Adrienn a húsvéti és a karácsonyi időszakot is kiemelkedőnek tartja. Hangsúlyozta, a Merj nagyon álmodni című jótékonysági programjuk kiemelkedő sikerrel zárult.

– Itt 25 gyermek számára tudtunk olyan ajándékokat közvetíteni a civil felajánlók segítségével, ami az ő álmuk és vágyuk volt. Ez tényleg egy olyan program volt, aminek korábban nem volt még hagyománya, de a sikerre való tekintettel ezt igyekszünk az idei évben is megvalósítani, de bármelyik programunkat mondhatnám. Volt pályázati programunk is, ami még jelenleg is fut. Ez viselkedés- és magatartásproblémás gyermekek szülei számára, pedagógusok számára nyújt olyanfajta lehetőséget, tudást, amit ők a jövőben hasznosítani tudnak – tudtuk meg Mészáros Adrienntől, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetőjétől. 

családsegítő

Az intézmény számos korábbi, sikeres kezdeményezését 2024-ben ismét szeretné megvalósítani, de jelenleg is vannak olyan programjaik, amelyeket még tavaly indítottak el. Mészáros Adrienn hangsúlyozta, munkájuk során azt is figyelembe veszik, hogy melyek a legégetőbb problémák a területen.

– Van még egy videópályázatunk is, ami erre az évre nyúlt át. Ez is szintén a viselkedés- és magatartásproblémás gyerekekhez kapcsolódóan egyfajta toleranciafokozó kisfilmre való felhívás, aminek elég komoly díjazása és nyereménye van, akit a zsűri kiválaszt nyertesként, illetve ebben az évben még ez a pályázatunk folytatódik március 31-ig, és itt még pedagógusok számára szervezünk különböző szupervíziós foglalkozásokat, illetve a program zárásaként egy konferenciát szeretnénk megvalósítani – mondta el a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője. 

Mészáros Adrienn hozzátette, idei terveik között a kutyaterápia, a meseterápia és a csoportos fejlesztő foglalkozások mellett az is szerepel, hogy a nyári időszakot változatos eseményekkel színesítsék mind a gyerekek, mind a szülők számára.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.