ÉVE: Mi a város pénzét nem hasztalan tanulmányokra költöttük

facebook megosztás

Mi a város pénzét nem hasztalan tanulmányokra költöttük, mint ahogy a Fidesz tette sok 100 millió forinttal, hanem minden forrást a lakók érdekében használtunk fel – hangsúlyozta Fodor Csaba az ÉVE mai sajtótájékoztatóján. A politikus, Horváth Jácinttal közösen mutatta be a 2023-ban sikerrel megvalósuló projekteket, amiknek az összértéke elérte a 3 milliárd forintot. 2024-et tekintve további út- és intézményfelújítások vannak kilátásban, valamint a napokban elkezdődik a Rozgonyi-óvoda nyílászárócseréje.

Még csak 11 nap telt el 2024-ből, de Fodor Csaba szerint egyértelműen látszik, hogy a Fidesz megindította a kampányát, hiszen szinte 24 óránként tartanak egy olyan tájékoztatót, ahol valótlanságokat állítanak az ÉVE-frakció tagjairól és munkájáról. Mint azt a frakcióvezető elmondta: a hazugság mindig azt minősíti, aki mondja, így ebben az esetben Cseresnyés Pétert és Balogh Lászlót. A politikus hozzátette: a helyi kormányoldal inkább mesélhetne arról, hogy miért nem tettek semmit az Izzóért, mi lett a Vagongyárral, a meg nem valósított új uszodával vagy éppen miért került korábban 39 millió forintba a városnak a BLG projektje kapcsán tett előkészítési hiba.

– Az új pályázatot azt már mi nyújtottuk be, s ezen pályázat alapján bírálták el pozitívan és valósult meg az egész beruházás. Azt gondolom, hogy erről kéne nekik beszélni és nem hazudozni bele a vakvilágba, mint amit Cseresnyés Péter és Balogh László tesz. Én értem, hogy elindul vagy elindították a kampányt, de ez nem jogosítja fel őket arra, hogy hazudozzanak és nemtelen valótlanságokat állítva az ÉVE-frakciót vagy az ÉVE-frakció képviselőit ócsárolják – mondta el Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője. 

Mint arról kedden beszámoltunk, a Hevesi-Rózsa utca körforgalmának kiépítése is egy olyan projekt, amit az ÉVE-frakció már korábban szeretett volna megvalósítani, de mint Horváth Jácint elmondta, a polgármester szándékosan húzta vele az időt. Idén azonban elkészül a körvárta típusú körforgalom.

ÉVE

– Megpróbáljuk ezt megvalósítani a következő hónapokban. Hogy egyrészt a közlekedés rugalmasabb legyen a kereszteződésben. Nyilván, a nagy dugók esetében lesznek továbbra is fennakadások, állni kell, de legalább ki lehet hajtani a Rózsa utcából a Hevesi utcára úgy, hogy különösebb idegeskedésbe kerülne ez az autósoknak. Ezt én nagy dolognak tartom. S azzal, hogy egy körforgalom kerül oda, biztonságosabbá is válik a kereszteződés. Most is pont egy ráfutásos baleset volt, s az ilyen balesetek is elkerülhetők lesznek – fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese. 

A 2024-es terveket illetően fontos szerepet játszanak az uniós források, amik kapcsán az ÉVE szerint ugyan jelentős késéssel, de végre megnyíltak a pályázati lehetőségek. Ezek esetében kiemelt helyen szerepel a Tripammer utca rendbetétele.

– A Tripammer utca az egy nagyon rossz állapotban lévő rész, de ott nem csak az útburkolat-felújítására kerülhet sor ebből a forrásból, hanem szeretnénk a parkolókat is rendezni a temetőknél, a vízelvezetést, hogy tényleg egy szép környezetbe érkezzenek, ne csak azok, akik a Sétakertbe vagy a temetőbe érkeznek, hanem azok is, akik áthaladnak ezen az úton. Ez egy nagyon sürgős és fontos kérdés a városban, s jó pár ilyen van: a bekötőutak, a Balaton út, a Magyar utca, mind-mind benne vannak ebben a projektben – tette hozzá Horváth Jácint. 

Miután rendszeresen érkeznek erről jelzések szerkesztőségünkhöz, feltettük a kérdést a hegyi utak állapotáról is a mai tájékoztatón. Horváth Jácint elmondta, a városok ezekben az esetekben még a falvakkal szemben is hátrányban vannak, mivel a kormány csak a kistelepülések számára ír ki ilyen fejlesztésekre pályázatokat. Mindezek ellenére a Via-val közösen a külterületi szakaszokon is próbálnak haladni 2024-ben.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.